powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Αβαντάρετε το λόμπι της δραχμής»(VIDEO)

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «αβανταδόρους της δραχμής» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. «Εμείς ξέρουμε πόσο καταστροφικό θα ήταν για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Εσείς το βοηθάτε αυτό και το αβαντάρετε. Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε...γίνει κ. Τσίπρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.       
  
Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι ένα «ξεπούλημα» της δημόσιας
περιουσίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Είχαν τον θράσος να μας πουν ότι θα ματαιώσουν τις αποκρατικοποιήσεις και ότι θα μας βάλουν φυλακή. Ακούστε κ. Τσίπρα. Αφήστε τα παλιά και βαριά λόγια. Αφήστε τους άλλους αν είναι εμένα πρώτον θα βάλετε στη φυλακή. Έτοιμος είμαι και σας περιμένω κ.Τσίπρα. Αφήστε τις απειλές. Δεν σηκώνει ούτε η Βουλή ούτε οι υπάλληλοι του δημοσίου  απειλές».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για λαϊκισμό όσων κομμάτων αναφέρθηκαν σε ξεπούλημα της Ελλάδας. «Πραγματικά κάποια κόμματα έχουν κάνει πολύ κακό ξεκίνημα εδώ μέσα. Εμείς εξαγγείλαμε αποκρατικοποιήσεις και μας απάντησαν ότι βάλαμε αγγελτήριο πώλησης της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πιο απρεπής και χονδροειδής λαϊκισμός» σημείωσε
ο Αντώνης Σαμαράς.
.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συντεχνιακά συμφέροντα που επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα. « Εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην υπάρξουν επενδύσεις. Εσείς μιλάτε ως εκπρόσωποι ασύδοτων συντεχνιών που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Ως εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων μιλάτε κ. Τσίπρα. Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε και αφού σας αρέσει ο Καβάφης θα σας απαντήσω και εγώ με Καβάφη. Πείτε στον κ. Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε: και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που  χάνεις». 
    
 

Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στην Βουλή κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στο «καινούργιο που γεννιέται και το παλιό που αντιστέκεται». «Από την μία πλευρά παρακολουθήσαμε τις τοποθετήσεις τριών κομμάτων που αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές τους για να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Και από την άλλη τη λυσσώδη αντίσταση κομμάτων που αντιπροσωπεύουν το παλιό, εκφράζουν την οπισθοδρόμηση. Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ. Δεν έκαναν όλοι τα ίδια λάθη. Δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες αλλά αναμάρτητος πάντως δεν υπάρχει». Έντονη ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα μας βρείτε μπροστά σας εντός και εκτός Βουλής». «Τι θα πει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτές οι απειλές δεν περνούν στο κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου