powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο «πόλεμος» των συνενόχων!



Οι δύο συνένοχοι για την κατάσταση χρεοκοπίας της χώρας Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης συνεχίζουν τον μεταξύ τους πόλεμο με διαρροές και εκατέρωθεν «ερωτήματα», που προοιωνίζονται ακόμη πιο σκληρή συνέχεια. Στο θέμα παρενέβη χθες πάντως και η κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου δήλωσε (Βήμα FM) ότι ο λαός πρέπει να μάθει πώς μπήκαμε στον Μηχανισμό Στήριξης, ενώ αναφερόμενος στα ερωτήματα Ρουμελιώτη προς τον πρώην πρωθυπουργό σημείωσε ότι «κάθε Ελληνας αλλά και κάθε Ευρωπαίος δικαιούται να γνωρίζει».
Παραδέχθηκε ότι το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση, δίνοντας όμως προτεραιότητα στο «πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση χωρίς άλλες απώλειες και το συντομότερο δυνατό να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».
Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε ότι το ΔΝΤ ήξερε εξαρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν επρόκειτο να επιτύχει. Ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε, διερωτώμενος γιατί δεν ενημέρωσε
την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν έθεσε το ζήτημα στο Δ.Σ. του Ταμείου και γιατί δεν παραιτήθηκε, καταλογίζοντάς του ότι «η μνήμη του επανήλθε όταν αποχώρησε από το ΔΝΤ και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα».
Ανταπαντώντας ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να ερωτηθεί ο κ. Παπανδρέου αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τα εξής άκρως υπαινικτικά ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό:
-Γιατί δεν επεδίωξε άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους,
-γιατί αποδέχθηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη και
-γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Νέα απάντηση δεν υπήρξε από τον πρώην πρωθυπουργό. Συνεργάτες πάντως του κ. Παπανδρέου αφήνουν μέσω διαρροών αιχμές για τα κίνητρα του κ. Ρουμελιώτη, μιλώντας για αυτονόητες απαντήσεις, αφού κατά τους ίδιους εκείνη την περίοδο κανένας Ευρωπαίος δεν ήθελε αναδιάρθρωση του χρέους. Υποστηρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα πήρε τα μικρότερα επιτόκια χώρας σε κρίση και δεν υπήρχε κανείς που δεν ήθελε επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου