powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Κορυφή του παγόβουνου το όνομα»


psomiadis-vima-nd

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σημαίνει η επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Αφήνει ωστόσο αιχμές για τη συμπεριφορά του Σκοπιανού πρωθυπουργού: «Ο κ. Γκρούεφσκι με τις γελοιότητες που επανέλαβε την Τετάρτη περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας, έδειξε πως η εθνικιστική ηγεσία της ΠΓΔΜ παραμένει αμετακίνητη στην αλαζονική ρητορεία της, δεν
κάνει ούτε βήμα πίσω, συνεχίζοντας απτόητη την προκλητική και ανόητη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνομαι ως δεδομένο, πως διάλογος ουσίας για την επίλυση του ζητήματος κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να διεξαχθεί. Μόλις πριν τρεις ημέρες είχα επισημάνει πως οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν επαγρύπνηση, ενότητα και αποφασιστικότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα επισήμανε ότι «Δεν βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας στους παραχαράκτες την ιστορίας. Επαναλαμβάνουμε πως αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Γιατί το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου