powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«Τρομοκρατία» για τους επενδυτές από τις απειλέςΤσίπρα για τις αποκρατικοποιήσεις



Τον «μπαμπούλα» της κυβέρνησης και της Βουλής προσπάθησε να παραστήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά την παρθενική ομιλία του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, έδειξε ότι μόνος στόχος του ήταν η καλλιέργεια κλίματος φόβου και η αποθάρρυνση ξένων επενδυτών να έρθουν στη χώρα, φτάνοντας μάλιστα στο απαράδεκτο σημείο να αφήσει σαφείς υπαινιγμούς ότι, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θα ακυρώσει όποια επένδυση ή αποκρατικοποίηση δεν του αρέσει!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μην έχοντας συναίσθηση του θεσμικού πολιτειακού ρόλου και της ευθύνης που έχει πλέον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποίησε ξύλινο λόγο και, ως άλλος υπερασπιστής του μοντέλου του κομμουνιστικού κρατισμού, απείλησε με φυλάκιση (;) όσους κρατικούς αξιωματούχους εμπλακούν στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και «προειδοποίησε»
ξένους επενδυτές ότι θα χάσουν τα λεφτά τους!
«Οσοι μέσα στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον θα είναι υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού, θα λογοδοτήσουν για τη λεηλασία (…). Προειδοποιούμε κυρίως τους ριψοκίνδυνους, αετονύχηδες αγοραστές ότι όσοι τολμήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας για να βάλουν στο χέρι δημόσια περιουσία θα χάσουν τα λεφτά τους» είπε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας. Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Σαμαρά, έκανε επίσης λόγο για γενικό πωλητήριο της χώρας και χαρακτήρισε την κυβέρνηση όχι εθνικού σκοπού αλλά ειδικού: της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και χώρου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Προσπάθησε μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση με στοχευμένες επιθέσεις κατά της ΔΗΜ.ΑΡ., αναρωτώμενος «αν οι βουλευτές του Φώτη Κουβέλη μπορεί να συμφωνούν με αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία».
Οπως φάνηκε πάντως από την ομιλία του κ. Τσίπρα, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιπολιτευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η μονότονη σκανδαλολογία και επικοινωνιακού χαρακτήρα προτάσεις νόμων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφισε επαναλαμβανόμενες εξεταστικές για Μνημόνιο, Siemens, απόρρητες δαπάνες υπουργείων, ενώ για μια ακόμα φορά χάιδεψε τα αυτιά της κοινωνίας κάνοντας λόγο για νέα σεισάχθεια με διαγραφή ή πάγωμα χρεών.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι, εκτός από τη «νέα σεισάχθεια», θα καταθέσει σύντομα δύο προτάσεις νόμου για την άρση της μετενέργειας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο του 2011 και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου