powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Κοτούλες και ντομάτες το όνειρο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα

Όπως το είχαμε φανταστεί. Ο Αλέξης Τσίπρας κατώτερος των περιστάσεων και των ιστορικών στιγμών της χώρας. Σε ρόλο κομματάρχη της δεκαετίας του ’50 που ποντάρει στο λαϊκό αίσθημα, που καταγγέλλει χωρίς να προτείνει, που ρίχνει το γάντι στους αντιπάλους χωρίς να είναι ικανός να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που απορρέει από το ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ομιλία του στη Βουλή είχε μόνο καταγγελτική διάθεση. Καμιά πρόταση για διέξοδο από την κρίση αλλά και καμιά αυτοκριτική για τις δικές του ευθύνες; Ο κ. Τσίπρας αλλά και οι πολιτικοί του φίλοι δεν έχουν ευθύνες για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα; Δεν καταλάβαμε καλά, ο ίδιος και οι βουλευτές του δεν παίρνουν βουλευτικό μισθό, σύνταξη, προνόμια ή κρατική χρηματοδότηση και μάλιστα παχυλή;
Αλλά το χειρότερο είναι ότι.....
ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη συκοφάντηση της χώρας και τη δυσφήμησή της ώστε να μην έρθουν επενδύσεις, να μην επανεκκινηθεί η οικονομία. Είναι ένας κλασικός πολιτικάντης που τοκίζει στην καταστροφή της Ελλάδας ώστε να πάρει στα χέρια του ένα κουφάρι.
Μίλησε για αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά γι’ αυτό. Μήπως πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τη δημόσια περιουσία; Θέλουν οικόπεδα σκουπιδιάρικα, κτίρια – φαντάσματα, τεράστιες εκτάσεις ανεκμετάλλευτες, χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ στους πολίτες;
Ή μήπως να υιοθετήσουμε την πρόταση του Συριζαίου δημάρχου Ελληνικού, κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος πρότεινε η έκταση του παλαιού αεροδρομίου να μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενο αγρόκτημα; Να πηγαίνει εκεί ο κόσμος, να βάζει ντοματούλες, να έχει κοτούλες και καμιά κατσίκα κι έτσι να σωθεί η χώρα. Αυτή είναι η επενδυτική πρόταση και το όνειρο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα;
Ας μας το πει ξεκάθαρα. Να γίνουμε Κούβα ή καλύτερα Βενεζουέλα. Τώρα που πήγε και η κ. Δούρου στη χώρα του Τσάβες θα μας πει πώς ζουν εκεί. Ίσως να μας στείλουν και λίγο πετρέλαιο.
Από την άλλη, μιλά για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας ο κ. Τσίπρας αλλά δεν τον πειράζει ότι έχουν αγοραστεί χιλιάδες οικόπεδα και εξοχικά από Γερμανούς, Βρετανούς, Αμερικανούς, Ρώσους και κάθε λογής τουρίστες; Γιατί δηλαδή είναι καλό να πουλάμε εξοχικά και δεν είναι καλό να δώσουμε το Ελληνικό στους Άραβες να το αξιοποίησουν, να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας και επενδύσεις τουλάχιστον 5 δις ευρώ. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το Ελληνικό και τις άλλες εκτάσεις τσαντίρια για τους τσιγγάνους; Ας μας πει εν πάση περιπτώσει την πρότασή του. Μπορεί να βρει τα λεφτά να φτιάξει πάρκα και χώρους αναψυχής για όλους τους πολίτες. Κι εμείς μαζί του.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν είναι κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αλλά ειδικού σκοπού: Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο». Κλασικές παλαιοκομμουνιστικές αντιλήψεις και ατάκες που μόνο στις συνιστώσες του πιάνουν.
Ο κ. Τσίπρας ήταν ο αρχηγός ενός κόμματος 3%-4% που έχει δικαίωμα να καταγγέλλει, να ονειρεύεται το ανέφικτο, να κατηγορεί και να κατακεραυνώνει. Όταν είσαι όμως κόμμα του 27% τότε αυτοί που σε ψήφισαν περιμένουν μεγαλύτερη σοβαρότητα. Πάντως, είμαστε σίγουροι. Και η Ελλάδα έχει τον Τσάβες της.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου