powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ναπολέων… Τσίπρας


Έχει …σαλτάρει τελείως τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προφανώς νομίζει ότι είναι ο… Βοναπάρτης και το μόνο που μένει είναι να βάλει το χέρι στο σακάκι.
Ο Βοναπαρτισμός του όσο πάει και αυξάνεται καθώς τα όσα λέει δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι κύριος εκπρόσωπος μιας μερίδας ανθρώπων που θέλει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή.
Η αρχή έγινε για τον κ. Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση της Χαλυβουργίας. Αφού μίλησε για ωμή βία και άλλες τέτοιες εκφράσεις που πρέπει να της λέει ένας καλός «αριστερός», ουσιαστικά επιτέθηκε κατά των δικαστών που έβγαλαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, των μέσων ενημέρωσης που έγραψαν ότι πρέπει να ανοίξει η επιχείρηση και της κυβέρνησης που έδωσε την εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος.
Προφανώς ο κ. Τσίπρας ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (του ΠΑΜΕ στην προκειμένη περίπτωση) που κλείνει αυθαίρετα τις πύλες του εργοστασίου. Δεν είναι
νόμος το δικαίωμα του εργάτη να πάει να δουλέψει.
Φυσικά ο κ. Τσίπρας, βασικός εκπρόσωπος της λογικής του μπάχαλου και της διάλυσης προκειμένου η χώρα να βρεθεί πιο εύκολα στον πάτο, ξέχασε να μας μιλήσει για την αγαστή σύμπνοια των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αλλά και με τους Χρυσαυγίτες. Όλοι μαζί οι προστάτες των εργασιακών δικαιωμάτων, οι υπερπατριώτες ενώ οι υπόλοιποι είναι προδότες.
Όμως, ο κ. Τσίπρας δε σταματά εδώ. Σε συνέντευξη που έδωσε στη Real News, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει… χρεοκοπία της χώρας. Το θέμα είναι αν προβλέπει (μια και είναι διάνοια στα οικονομικά) ή προ(σ)βλέπει στην οικονομική κατάρρευση ώστε πλέον να βαδίσει ο ίδιος τροπαιούχος στων… Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.
Προφητεύει τη χρεοκοπία και λέει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δραχμή ως εθνική επιτυχία. Επισημαίνει πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε. Κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.
Σφοδρή είναι και η επίθεση που εξαπολύει κατά του κ. Στουρνάρα τονίζοντας πως ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του Υπουργού Οικονομικών «τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε» .
Προφανώς ο κ. Τσίπρας αλλάζει τακτική και ρητορική, ανάλογα με τη μέρα. Μέχρι τις εκλογές μιλούσε για καταγγελία του Μνημονίου, μετά τα στελέχη του (τα φιλοευρωπαϊκά, γιατί υπάρχουν και οι εκπρόσωποι της… Σοβιετίας) μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση του προγράμματος, τώρα η επιμήκυνση είναι σχοινί για κρέμασμα.
Τι θέλει επιτέλους ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μονομερή καταγγελία του Μνημονίου; Τον ακούσαμε να λέει ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να πάει στη Σύνοδο Κορυφής και να πει στους ηγέτες να κατεβάσουν τα μολύβια και να βρουν λύση για την Ελλάδα. Τζάμπα μαγκιές δηλαδή αφού ο πολιτικός και οικονομικός ρεαλισμός είναι διαφορετικός από τις αερολογίες.
Είτε το θέλουμε είτε όχι μας ανέχονται οι ξένοι. Με τα λάθη μας, τις καθυστερήσεις μας, το διαλυμένο κράτος. Όταν θα φτιάξουμε όλα τα στραβά μας, θα νοικοκυρευτούμε, θα απαλλαγούμε από τους συνδικαλιστές που στηρίζει ο κ. Τσίπρας, ίσως τότε έχουμε ελπίδα να αλλάξει η μοίρα της χώρας.
Έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία, ας αφήσει ο κ. Τσίπρας την αμετροέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου