powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γιατί υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την Παιδεία η Ν.Δ.


 
Καθοριστικό  ρόλο στην απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ να υπερψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδεση διαδραμάτισε το τηλεφώνημα του Γ. Ππαπανδρέου στον Α. Σαμαρά με το οποίο του ζήτησε να ψηφίσει το κόμμα του το νομοσχέδιο επίτης αρχής. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση, τις τελευταίες δυο ημέρες, είχε θέσει ένα πλαίσιο αλλαγών και - μετά τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, ελήφθη η απόφαση να ψηφιστεί τελικά επί της αρχής καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρξε ικανοποίηση δυο βασικών αιτημάτων για αλλαγές. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ν.Δ. έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει πολλά από τα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου.Σε σχετική δήλωση του ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε: "Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση. Και τελικά το πετύχαμε!"

Διαχωρίζοντας την αντιπολιτευτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης   από την τακτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ πριν τον Οκτώβριο του 2009 και εμφανίζοντας την απόφαση για συναίνεση στην ψηφοφρία επί της αρχής ως πολιτική νίκη της ΝΔ,  σημείωσε:

"Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, κυρίαρχη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου