powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι πρόωρες εκλογές διχάζουν το ΠΑΣΟΚ


Στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ένα ερώτημα κυριαρχεί: «Πότε θα γίνουν εκλογές;». Η παράταξη είναι διχασμένη. Κάποιοι επιχειρηματολογούν υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, εκτιμώντας ότι όσο καθυστερούν τόσο χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα.«Η κρίση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει και εμείς είμαστε μόνοι μας, χωρίς πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Πόσο θα αντέξουμε;» λένε.Άλλοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες το επόμενο έτος, θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα καταφέρει με ένα ισχυρό δίλημμα να συσπειρώσει σε μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση «το ριζοσπαστικό κοινωνικό μέτωπο που στηρίζει τις αλλαγές» στο οποίο αναφέρονται πολλά κυβερνητικά στελέχη.
Ο κ. Παπανδρέου στις δημόσιες τοποθετήσεις του αλλά και στις ιδιωτικές συζητήσεις του επισημαίνει ότι οι εκλογές δεν τον απασχολούν.
Απασχολούν ωστόσο το επιτελείο του, στο οποίο αναπτύσσονται οι ίδιοι προβληματισμοί για τον καταλληλότερο χρόνο προσφυγής στις κάλπες.
O Πρωθυπουργός φέρεται διστακτικός να ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση, δεν δίνει το πράσινο φως στον κ. Χ.Καστανίδη για τις αλλαγές που θα δώσουν την τελική μορφή στον εκλογικό νόμο, επιμένει όμως στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου