powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ανεξέλεγκτη, συνεχίζει να κατακαίει, η φωτιά στον Έβρο


Ελλάδα: Ανεξέλεγκτη, συνεχίζει να κατακαίει, η φωτιά στον ΈβροΑνεξέλεγκτα συνεχίζουν να παραμένουν τρία μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε από το μεσημέρι της Τετάρτης στον Έβρο και μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από εβδομήντα χιλιάδες στέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.
Η προσπάθεια το απόγευμα εστιάζεται σε τρία σημεία και ειδικότερα στις περιοχές Διπόταμος (υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης), Ύψωμα 22 και Κοίλα, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων 6 - 7 μποφώρ, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.Η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται να δίδεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και από εναέρια μέσα (αεροσκάφη καναντέρ και ελικόπτερα) που επιχειρούν και με την συνδρομή πολλών μηχανημάτων που ασχολούνται με την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.
 Ύστερα από τέσσερις ημέρες διαρκούς προσπάθειας, η κόπωση είναι πλέον ορατή στις δυνάμεις κατάσβεσης, που όμως συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να επιχειρούν στα μέτωπα τη φωτιάς.

Εκτιμάται πώς αν με τις συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα, αντιμετωπισθούν και τα τρία ενεργά μέτωπα που έχουν απομείνει, τότε και μέχρι το βράδυ, η πυρκαγιά μπορεί να παρουσιάσει σχετική ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου