powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ


Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στη Θεσσαλονίκη, λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Οπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), από τις 22 Αυγούστου, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα, τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι καθημερινά και καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την....
καταγραφή παρακλινικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Ηδη, δεκάδες διαμαρτυρίες έχουν φτάσει στα γραφεία του ΙΣΘ από γιατρούς-μέλη του, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τις ώρες λειτουργίας των περισσότερων ιατρείων η επικοινωνία με το σύστημα είναι αδύνατη, καθώς αυτό «πέφτει» ή «κολλάει».
«Υπερβολικά αργά»
«Το σύστημα δουλεύει υπερβολικά αργά. Για να δοθεί μια συνταγή ή να δοθεί ένα παραπεμπτικό, διαδικασία που φυσιολογικά κρατά μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσει ένας γιατρός 20 και 25 λεπτά, χωρίς, ωστόσο, στο τέλος να καταφέρει να στείλει το παραπεμπτικό ή τη συνταγή. Αυτός είναι χρόνος που ο γιατρός δεν έχει να αφιερώσει για μια συνταγή. Το σύστημα πέφτει και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης των παρακλινικών εξετάσεων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς για τα οποία δε θα είναι υπεύθυνοι οι γιατροί.
Οπως είπε, αν και το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ένα θετικό μέτρο, ωστόσο δεν είναι επαρκώς σχεδιασμένο, με αποτέλεσμα σήμερα ασφαλισμένοι να στερούνται τα φάρμακά τους.
Για το θέμα, μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τη διοίκηση του ΟΠΑΔ να ανακαλέσει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου