powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Λαγκάρντ: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέας ύφεσης, πρέπει να δράσουμε τώρα

lagard2Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, σε ομιλία της σε εκδήλωση της ομοσπονδιακής τράπεζας του Κάνσας Σίτι, κάλεσε να υπάρξει «συντονισμένη δράση».
Στην ανάγκη κοινής δράση συμφώνησαν και ο Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Οι εξελίξεις αυτό το καλοκαίρι μάς έδειξαν ότι βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη νέα φάση» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτά που απειλούνται είναι ξεκάθαρα: ρισκάρουμε να δούμε την εύθραυστη ανάκαμψη να εκτροχιάζεται. Επομένως πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η Κρ.Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τόνισε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι μέσα από την «υποχρεωτική επανακεφαλαιοποίηση» που θα επιτευχθεί είτε διαμέσου ιδιωτικών καναλιών, είτε με κάποιο τρόπο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην ίδια εκδήλωση απέφυγε να μιλήσει για την οικονομική κρίση, λέγοντας μόνο ότι η ΕΚΤ θα σχεδιάσει τις πολιτικές της στα συγκεκριμένα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.
Η κρίση της ευρωζώνης και οι αναταράξεις στις αγορές ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναλάβουν δράση για να στηρίξουν την οικονομία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη κοινής δράσης, και στην G20, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες, να επιτευχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην παγκόσμια οικονομία» ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου