powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πως θα νικήσουμε…


Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ελεύθερη επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι η ατμομηχανή της αληθινής οικονομίας. Οι συρριζαίοι, τώρα που δεν είναι απασχολημένοι τόσο πολύ με τα δικαιώματα του Αμπντουλχαλήμ της Υπατίας, έχουν μόνο μια συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομία, με  συγκεκριμένο αριθμό: να προσλάβει το Δημόσιο άλλες 100.000 δημοσίους υπαλλήλους. Δεν κάνω πλάκα. Σας ορκίζομαι στην κοτσίδα του Κουράκη. Όλα τ’ άλλα που λένε, είναι εισαγωγαί – εξαγωγαί πεπιεσμένου αέρος αλλά εδώ πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα. Πολιτικός σουρεαλισμός αλά γκρεκ ή μήπως κωμωδία; Εκεί στη Χώρα των Θαυμάτων, η αριστερά του φουά γκρα και του «Φίλιον», έχει μαζέψει γύρω κάτι ιμιτασιόν νεομπολσεβίκους, που ξυπνάνε μετά τις 11, και κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων. Λιγουρεύονται να κλατάρει η χώρα και να ‘ρθουν οι φουλαράτοι ντεμέκ «κομμισάριοι», οδηγώντας τα «πλήθη» των μαϊμού Δεκεμβριανών, στο όνομα και ερήμην του Αλέξη, για να αναλάβουν πάνω στα καπνισμένα ερείπια.
Ο Πάνος από την άλλη έχει ένα πρόγραμμα που μοιάζει συμπίλημα συριζαίϊκων τσιτάτων με ολίγη
από πατριωτικό περίχυμα. Σε αυτό λέει ότι όσα υπόσχεται θα γίνουν «εφόσον βρούμε χρήματα απ’ αλλού, εφόσον υπάρχει ρευστότητα, εφόσον…, εφόσον…,εφόσον…». Ναι, κι ύστερα θα ‘ρθει ο Μίκυ Μάους, ο Πήτερ Παν και μαζί με τον Πήτερ Καμμένο θα τα κάνουν αυτά. Φαντασιώνονται πακτωλούς δανείων από την Ρωσία και την Κίνα. Για να καταλάβετε, η Ρωσία δάνεισε στην Λευκορωσία δυο δισεκατομμύρια και γι’ αυτά τους πήρε όλη την υποδομή ενέργειας και πλείστα άλλα. Μόνο τα χρυσά δόντια με τανάλια δεν τους έβγαλε. Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, αδέλφια. Φαντασιακές λύσεις, για μια φανταστική χώρα, εκεί που πετάει ο Πήτερ Παν, μιλάνε τα δέντρα κλπ. Εδώ στην άκρη της Χερσονήσου του Αίμου, εδώ στην αληθινή χώρα, όπου ζουν αληθινοί άνθρωποι, οι Έλληνες, το πρόβλημα μας έχει ελπίδα να λυθεί μόνο με τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο. Η χώρα χρειάζεται φορολογικό συντελεστή 15% για τα νομικά πρόσωπα και χαμηλότερο ΦΠΑ, 19%. 9% και 5% (για το τουριστικό πακέτο), όχι δεκάρικους για κατοχές και τάχα προδοσίες. Η χώρα, η οικονομία χρειάζεται φορολογική ασυλία για να επαναπατριστούν κεφάλαια και να υπάρχει ρευστότητα, να ‘χει ο άλλος σοβαρό κίνητρο να φέρει το χρήμα του στην Ελλάδα, κι όχι αερολογίες.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα για τις επενδύσεις κι έναν να παρακολουθεί την κάθε μια ξεχωριστά. Να τρέχει το κράτος σαν τον Βέγγο να λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα του επενδυτή κι όχι να παρακαλάει ο επενδυτής σαν ικέτης απέξω από οχτακόσια γραφεία, εκβιαζόμενος για τα αυτονόητα. Αυτό χρειάζεται κι όχι τριτοκοσμικές μπούρδες, που δεν αγοράζουν ούτε ένα πακέτο τσιγάρα.
Η μόνη άλλη ξεκάθαρη πρόταση απέναντι στη ΝΔ, καταστροφική και σουρεαλιστική αλλά πάντως σαφής, είναι του ΚΚΕ. Λέει, έξω από την Ε.Ε., έξω από το ευρώ, έξω από το ΝΑΤΟ, δραχμή, κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, εργατικά συμβούλια στη διαχείριση των επιχειρήσεων. Σοβιέτ (συμβούλια) λοιπόν κι έξω από την Ευρώπη. Έχουν πάντως μια πρόταση. Μας πάει στο πουθενά, απέτυχε παντού στον κόσμο η μέθοδος, διαχρονικά, αλλά πάντως έχουν μια πρόταση. Κι επειδή είναι οι μόνοι που ξέρουν από επανάσταση, την έκαναν και την πλήρωσαν, είναι πιο σοβαροί και πιο σεμνοί. Αφήνουν τα τζάμπα τσεγκεβαριλίκια στον Αλέξη.
Το μεγαλύτερο ψεύδος που λένε οι δυνάμεις που επενδύουν στο χάος, αυτοί που παραμονεύουν σαν τους γύπες στο κλαρί πότε θα γκρεμιστεί καταγής η Ελλάδα, είναι ότι τάχα όλα ξεπουλήθηκαν, όλα τέλειωσαν. Και τότε γιατί κόπτονται να πάρουν μερίδιο της εξουσίας; Γιατί ξέρουν ότι είναι ψέματα. Η Πατρίδα έχει περιθώρια, έχει αστείρευτες δυνάμεις και υπάρχει σχέδιο. Το απέδειξε ο Αντώνης την προηγούμενη Κυριακή. Όχι το δικό τους παπατζιλίκι, οι αερολογίες της συμμαχίας της κατοχικής δραχμής. Το σχέδιο είναι ένα, του Αντώνη και της κοινωνικά φιλελεύθερης, λαϊκής και πατριωτικής παράταξης. Αυτής που πάντα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά, αυτής που κάποτε υπεράσπισε την Δημοκρατία, εκβιομηχάνισε την χώρα, την οδήγησε στην Ευρώπη με γεμάτα ταμεία και ελάχιστο χρέος. Μετά ήρθαν οι ακρίδες, ο βαλκανικός μπαρόκ σοσιαλισμός που τα κατασπάραξε όλα μέχρι φόδρα, διέλυσε την οικονομία και δανείστηκε κι έφαγε τον αγλέορα, για να διορίσουν, να καταπιούν αμάσητες μίζες, να πληρώσουμε έργα τρίδιπλα του αληθινού κόστους. Και ενθυλάκωσαν την διαφορά. Τώρα τα πληρώνουμε τα βερεσέδια τους.
Λοιπόν, οι γύπες, οι τυχοδιώκτες, οι ψευτοεπαναστάτες, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής, έχουν κάνει σύναξη. Μυρίζουν αίμα και λίγη εξουσία επί των ερειπίων. Ξεχνούν όμως κάτι.
Ο μέσος Έλληνας είναι νοικοκύρης. Θέλει ασφάλεια για την φαμίλια του, το σπίτι του, την δουλειά του. Θέλει σιγουριά και τάξη για την κοινωνία, για την Πατρίδα ολόκληρη. Δεν θέλει να παίζουν την τύχη του, την τύχη των παιδιών του στα ζάρια.
Η συμμαχία της δραχμής και το ΠΑΣΟΚ, ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, εξηγούν πως και γιατί θα πεθάνουμε. Εμείς εξηγούμε πως θα ζήσουμε και πως θα νικήσουμε!
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Β’ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου