powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια κατεύθυνση θα πάρει η χώρα. Αν μείνουμε στο ευρωπαϊκό «παιχνίδι» υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο τροχός. «Γιατί όχι στην υπουργοποίηση; Κόλλησα τα «ένσημα» μου»„


Στην μεγάλη κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαϊου για το μέλλον της χώρας μας αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ενήμερος Πολίτης» του ραδιοφώνου «Ενήμερος» χθες το πρωί.
Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το πραγματικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι ποια κατεύθυνση θα πάρει η χώρα την 7η Μαϊου. Η έξοδος από τους κόλπους της ευρωπαϊκής «οικογένειας», όπως είπε, θα είναι οικονομικά και εθνικά επιζήμια, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ξεκάθαρο μετεκλογικό τοπίο.

«Αν μείνουμε στο ευρωπαϊκό «παιχνίδι» υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο τροχός-Κάθε τι άλλο θα ήταν καταστροφικό»

«Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι πολύ κρίσιμες για την χώρα, αν αντιληφθούμε το τι «παίζεται». Υπάρχει ένα ψευτοδίλημμα, αυτό του υπέρ ή κατά του μνημονίου. Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι τι Ελλάδα θέλουμε να έχουμε την επομένη των εκλογών, σε ποια δηλαδή κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η χώρα. Σε αυτήν της συνύπαρξης με την ευρωπαϊκή «οικογένεια», με τα καλά και τα κακά της, ή σε αυτήν που πολλοί προτείνουν, χαϊδεύοντας αυτιά αγανακτισμένων ψηφοφόρων, που λέει μόνοι μας εκτός Ε.Ε., δίπλα σε Κίνα και Ρωσία; Θα ήθελα και εγώ να μπορούσε η χώρα να σταθεί μόνη της, όμως αυτά δεν γίνονται στο περίπλοκο διεθνές περιβάλλον με αυτές τις συνθήκες. Θα ήταν οικονομικά αλλά και εθνικά καταστροφικό να βρεθεί η χώρα εκτός Ευρώπης, γονατισμένη και χρεοκοπημένη. Μια Ελλάδα απομονωμένη από όλους θα ήταν ένα εθνικά μεγάλο ρίσκο. Οι πολίτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Αν μείνουμε στο ευρωπαϊκό «παιχνίδι» υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο τροχός. Αν μείνουμε όμως μόνοι μας δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε», επισήμανε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι κοντά στους πολίτες- Ακούω τα παράπονα τους»

Σε ερώτηση για το πώς ο ίδιος βιώνει την επαφή του με τους πολίτες, στην όντως δύσκολη περίοδο για τους πολιτικούς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Το γεγονός ότι κυκλοφορώ και μιλώ ελεύθερα με τους πολίτες, ακούγοντας τα παράπονα τους βέβαια, το θεωρώ προνόμιο. Πρέπει να μιλήσουμε με τους πολίτες. Είμαι κοντά και μέσα στον κόσμο. Λέω την άποψη μου, ακούω τα πολλά παράπονα τους και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα όρια. Είναι λογικό όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές κι από την άλλη το κόστος ζωής συνεχίζει να είναι υψηλό, οι αντιδράσεις να είναι εύλογες από την στιγμή μάλιστα που όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έχουν πέσει έξω. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μιλήσει για την ύφεση και δυστυχώς δικαιώθηκε. Το θέμα είναι τι πρόταση υπάρχει από εδώ και πέρα και πως διαχωρίζεται η θέση μας. Βάλαμε πλάτη για να στηρίξουμε την δανειακή σύμβαση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, διότι αν συνέβαινε αυτό τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ότι σήμερα. Κερδίσαμε χρόνο, ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα σε μια ανάταξη. Όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη δεν μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες τι ακριβώς έγινε. Αποφασίσαμε να γλείψουμε εκεί που φτύναμε; Όχι δεν συνέβη αυτό, αλλά λειτουργήσαμε με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. Δεν φύγαμε από το πρόβλημα. Το αν θα βρεθεί διέξοδος εξαρτάται από το αν θα εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που κερδίσαμε και αν θα προκύψει κυβέρνηση που θα έχει προτάσεις, αποφασιστικότητα και αρχηγό για να κάνει ένα οικονομικό πρόγραμμα ανάταξης της χώρας».

«Δεν έχουμε τις ίδιες ευθύνες με το ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κι ότι η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας δεν είναι σε καμιά περίπτωση ίδια.
«Πράγματα αυτονόητα εδώ και χρόνια δεν γίνονται και με δικές μας ευθύνες, καθώς δεν δείξαμε αποφασιστικότητα όταν έπρεπε για τομές στο κράτος, το οποίο έχει όμως ξεκάθαρα απόχρωση πράσινη. Δεν μπορεί τα δυο κόμματα να μετράνε το ίδιο στην ζυγαριά. Στα μικρότερα κόμματα συμφέρει να λένε ότι τα δυο κυβερνητικά κόμματα ευθύνονται εξίσου, στο ΠΑΣΟΚ συμφέρει να λέει «ναι» στην συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, διότι απλά επειδή καταβαραθρώνεται θέλει να πάρει μαζί του και τη ΝΔ. Όμως οι ευθύνες μας για την σημερινή κατάσταση της χώρας δεν είναι ίδιες κι αυτό το γνωρίζουν οι έλληνες».

«Οι πολίτες ξεπέρασαν τα όρια αντοχής τους- «Όχι» σε νέες περικοπές-Απλοποίηση φορολογίας με χαμηλότερους συντελεστές»

Σε ερώτηση για το αν θα επιβληθούν νέοι φόροι το επόμενο διάστημα, αλλά και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλες περικοπές, διότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Δεν θα γίνουμε Κίνα. Ο πρόεδρος μας λέει ότι οι μισθοί δεν πρέπει να πέσουν άλλο, όμως πρέπει να βρούμε τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα. Όσον αφορά τους φόρους υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι. Οι 40 και πλέον φόροι που επιβλήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, είχαν ως αποτέλεσμα 2 δις λιγότερα έσοδα. Και στο 50% να πάει ο ΦΠΑ, ακόμη περισσότερος κόσμος θα σταματήσει να αποδίδει φόρο. Αν όμως υπάρξει μείωση συντελεστών στα προηγούμενα επίπεδα, τότε θα προκύψουν έσοδα. Χρειάζεται λοιπόν απλοποίηση και ελάττωση της φορολογίας για περισσότερα έσοδα κι ας ειρωνεύεται ο κ. Βενιζέλος που μέσα του ξέρει ότι αυτό θα γίνει. Υπάρχει περιθώριο με τα ισοδύναμα μέτρα να μειωθούν οι δαπάνες κι άρα να μην θιγούν μισθοί και συντάξεις. Όντως ο κόσμος έχει τεράστια δυσπιστία απέναντι σε όλους μας. Όμως δεν μπορούν να μειώσουν το κράτος αυτοί που κερδοσκόπησαν πολιτικά από την αύξηση του. Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες στο φάσμα του δημόσιου τομέα κι όχι μισθοί και συντάξεις».

«Πάμε για την αυτοδυναμία»

Σχετικά με το κατά πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Μακάρι να πετύχουμε την αυτοδυναμία. Πάμε για την νίκη. Υπάρχει όμως μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό. Οι πιθανότητες της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία «ψαλιδίζονται» επειδή έχουν δημιουργηθεί πολλά κόμματα στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν όμως ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον πολιτικό σχηματισμό. Η ομάδα που θα κυβερνήσει, αν και όταν ο Α. Σαμαράς πάρει το ποσοστό που χρειάζεται για να κυβερνήσει, θα είναι μια εντελώς νέα ομάδα, με πολύ λίγες ομοιότητες από παρελθούσες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Άρα το αδιέξοδο πρέπει να το λύσει ο λαός με την ψήφο του. Αν όμως κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, η κατάσταση θα δυσκολέψει και οι ευρωπαίοι θα χάσουν την υπομονή τους. Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που οι ίδιοι έχουμε αποφασίσει ότι είναι απαραίτητες για να προχωρήσει με την σειρά της και η χώρα».

«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας»

Αναφερόμενος στην περιφερειακή ενότητα της Καβάλας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με έμφαση υπογράμμισε ότι για να πάει ο τόπος μας μπροστά, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις υποδομές της περιοχής μας. «Κρατήσαμε πρόσφατα στη ζωή την ΒΦΛ, καθώς πείσαμε όλοι μαζί ότι τα λιπάσματα δεν πρέπει να κλείσουν και συνεχίζεται η λειτουργία του εργοστασίου, έστω με μικροπροβλήματα. Αναφορικά με την ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ η τροποποιητική σύμβαση για την ανανέωση άδειας εκμετάλλευσης θα έρθει στην επόμενη Βουλή για ψήφιση. Η Νέα Δημοκρατία διατυπώνει την στήριξη της και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια εντυπωσιακή διακήρυξη αυτής της υποστήριξης για την συνέχιση λειτουργίας της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ. Πρέπει όμως παράλληλα να δούμε πως θα προχωρήσουν κι άλλες επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Η Καβάλα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτά πρέπει να τα κάνουμε να λειτουργήσουν υπέρ μας. Έχει σημασία να υπάρχει ένα ευρύτερο επενδυτικό, φορολογικό και αναπτυξιακό πλαίσιο. Όταν υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, για την οποία τόσα χρόνια μιλάμε, τότε θα υπάρξουν και καλύτερες ημέρες», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.


Στην περίπτωση που ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επανεκλεγεί βουλευτής αυτή θα είναι η τρίτη κατά σειρά θητεία του στο κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου ρωτήθηκε αν, στην περίπτωση βέβαια που αναλάβει ο Α. Σαμαράς την πρωθυπουργία, θα τον ενδιέφερε, αλλά και αν έχει ελπίδες υπουργοποίησης, σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα με εμπιστευτούν οι πολίτες για την τρίτη θητεία μου. Στα τέσσερα χρόνια από το 2007, ως νέοι βουλευτές «ωριμάσαμε» γρήγορα μέσα στην Βουλή. Είχαμε εμπειρίες που δεν υπήρχαν με τους παλιούς ρυθμούς. Κόλλησα λοιπόν τα «ένσημα» μου με το παραπάνω. Ο Α. Σαμαράς πριν δυο μήνες με εμπιστεύτηκε και με έκανε τομεάρχη Άμυνας. Επομένως γιατί όχι; (για την υπουργοποίηση). Έχω δείξει ότι μπορώ να σταθώ και ότι μπορώ να βγάλω δουλειά και να χαίρω της εκτίμησης των συναδέλφων μου, αλλά και των πολιτών πάνω από όλα».

Επαφές με τους πολίτες – Ομιλίες σε όλη την περιφερειακή ενότητα

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις εντατικές επαφές του με τους πολίτες μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου, καθώς μέσα στην εβδομάδα θα κάνει ομιλίες σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη, αλλά και στην πόλη της Καβάλας.
«Θα πάω στα ίσια και παληκαρρήσια στον κόσμο, θα ακούσω τα παράπονα τους, θα τους μεταφέρω την άποψη της Νέας Δημοκρατίας από μέσα. Πρέπει να προσπαθήσει ο πολίτης να διοχετεύσει την διαμαρτυρία του κατά τρόπο δημιουργικό και όχι κατά τρόπο στείρας αποδοκιμασίας και οργής. 99 φορές στις 100 όταν ηρεμείς μετά από οργή λες… τι έκανα. Ελπίζω να μην το νιώσει αυτό ο έλληνας 1-2 μήνες μετά τις εκλογές. Δεν κινδυνολογώ. Υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα οργισμένων κοινωνιών που έδωσαν ψήφο σε ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και πήγαν πολύ χειρότερα ως κοινωνίες. Πρέπει να επιτύχουμε δημοσιονομική προσαρμογή, αναπτυξιακές ανάσες και ένα μίνιμουμ δίχτυ κοινωνικής συνοχής. Αν συμβούν όλα αυτά μαζί, τότε υπάρχουν προϋποθέσεις να μπούμε στον σωστό δρόμο. Αυτό πρέπει να αποφασίσουμε στις εκλογές και να αναδείξουμε πρόσωπα με την έξωθεν καλή μαρτυρία που θα λειτουργήσουν έντιμα παράγοντας δουλειά», τόνισε καταληκτικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου