powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Θα κάνουμε τη χάρη στη διαπλοκή;

“Ας μας πει η διαπλοκή ποιόν θέλει για πρωθυπουργό να μην κάνουμε εκλογές”

Υπάρχουν οι κουκουλοφόροι των διαδηλώσεων που καίνε και σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, με πολλές ερμηνείες σε ότι αφορά το ρόλο τους….
Υπάρχουν όμως και οι κουκουλοφόροι της πένας και του γυαλιού. Εφημερίδων και τηλεοράσεων. Η γροθιά της διαπλοκής που θέλει να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις, άλλοτε με τρόπους κρυφούς και μουλωχτούς και άλλοτε βγάζοντας τις μάσκες, χτυπώντας φανερά οτι πάει να τους χαλάσει τη σούπα. Τη δεύτερη περίπτωση βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Μια άγρια επίθεση της διαπλοκής με τηλεοπτικές μολότωφ που στοχεύει το εκλογικό σώμα, επιδιώκοντας την τρομοκράτησή του. Μια προπαγανδιστική τηλεοπτική εισβολή στα σπίτια των ψηφοφόρων που στοχεύει στην εκλογική καθοδήγηση, με τη συντήρηση της οργής και τον
εξοστρακισμό της λογικής. Στον βιασμό της συνειδητής ψήφου επιλογής.
Ο τρόπος απλός και δοκιμασμένος. Η διασπορά μιας πανσπερμίας απόψεων, η παρέλαση γραφικών πολιτικών, η ανάδειξη του πολιτικαντισμού, του ανέξοδου λαϊκισμού και το ροκάνισμα της σοβαρότητας και του ρεαλισμού. Στα τηλεοπτικά πάνελ αριστοτεχνικά σχεδιασμένα όλα αυτά τα βάζουν στο ίδιο τραπέζι, ποντάροντας όχι στον διάλογο ουσίας αλλά στο να χαθεί η ουσία και να καταπιεί ο λαός την τροφή που του δίνουν και αηδιασμένος να πατήσει το off.
Τι θέλουν να πετύχουν είναι πλέον φανερό. Προεκλογικό χάος και μετεκλογική ελεγχόμενη βουλή -με την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων- για να μπορούν να κάνουν παιχνίδι με κοινοβουλευτικούς δορυφόρους τους. Τα δικά τους Deal τους ενδιαφέρουν και ουδόλως η πατρίδα.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία η νέα επίθεση προς την διαπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην χθεσινή συνέντευξή του στον ALPHA ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος αφού  ζήτησε ξανά καθαρή εντολή για αυτοδυναμία επέμεινε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που θα προκύψει από τις εκλογές πρόσθεσε: «Σε διαφορετική περίπτωση γιατί κάνουμε εκλογές; ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές».
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Γιατί όμως συνεχίζετε και θέτετε ως προϋπόθεση, εφόσον είστε πρώτο κόμμα, να είστε εσείς ο Πρωθυπουργός; Και το ρωτώ αυτό διότι η εμπειρία από την Ευρώπη τι λέει; Λέει ότι όταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν ξαναπάμε σε εκλογές. Δεν είναι ο κανόνας αυτός.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εσείς τι λέτε, να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός ο αρχηγός του δεύτερου ή του πέμπτου;
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, εγώ δεν λέω τίποτα. Εγώ προσπαθώ να δω εσείς τι λέτε.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ναι, λέω. Ή ενός κόμματος που δεν θα κατέβει καθόλου; Κοιτάξτε, τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Κύριε Παπαπαναγιώτου μου, ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Υπαινίσσεστε ότι όλη αυτή τη συζήτηση την υποκινεί η διαπλοκή;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, είναι μια απαξίωση και μια διακωμώδηση της δημοκρατίας το να έχει γίνει  μεγάλο θέμα κατά πόσον πρέπει ή όχι το δαχτυλίδι να το δίνει ο λαός. Εάν η λογική Βενιζέλου και των άλλων είναι ότι το δαχτυλίδι το δίνει κάποιος άλλος ή ότι δεν ακούς το λαό, αν η λογική του είναι ότι εκλέγεσαι αρχηγός ας πούμε στο ΠΑΣΟΚ μόνος σου υποψήφιος, αν αυτή είναι η λογική, εγώ δεν τη δέχομαι.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:  Δηλαδή κατηγορείτε τον κ. Βενιζέλο ότι παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής σε ό,τι αφορά όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται μετά τις εκλογές ποιος θα είναι Πρωθυπουργός;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν κατηγορώ κανένα για τίποτα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται στην εκδοτική και επιχειρηματική διαπλοκή που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου και κάνει ό,τι μπορεί τώρα για να υπονομεύσει την εκλογική νίκη της ΝΔ.
Σε πρόσφατες εξάλλου συνεντεύξεις και δηλώσεις του έχει πει για το θέμα:
 Να χτυπήσουμε τις συντεχνίες και τη διαπλοκή που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον και παραλύουν το κράτος. Να δώσουμε εμπιστοσύνη στους απλούς πολίτες και στους επιχειρηματίες. Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του Έλληνα.
Μην γελιέστε. Στην μητέρα των μαχών που σήμερα αρχίζει αντίπαλό μας δεν είναι ο ελάχιστος Βενιζέλος. Είναι το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”, ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τον πλούτο της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες και την έσυρε στο ΔΝΤ και την οικονομική υποτέλεια.
Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δενθέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και μεδεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρόνα κοιμούνται…
Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι  εντός κι εκτός Ελλάδος  θέλουν τηναυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. Αλλά ο κυρίαρχοςελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…
Όσοι φοβούνται την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, όσοι θέλουνσυγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτε. Για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε. Για να σωθούν κι αυτοί που μας χρεοκόπησαν. Εμείς, αντίθετα, ζητάμε καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πάντα!
Θέλω να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια.  Όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Σίγουρα δεν μπορούμε!Θέλει, για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που το ίδιο εξέθρεψε; Ή θέλει να τα βάλει με τις συντεχνίες; Προσέξτε, όχι με τα συνδικάτα. Με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε, το ίδιο τις έκανε πανίσχυρες και το ίδιο δεν τόλμησε να τις αγγίξει την τελευταία διετία; Σίγουρα δεν θέλει! Όλα αυτά τα προστάτευε πάντα και ακόμα τις προστατεύει…  Γι’ αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε!
 Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, πως θα τα βάλω με τα «αποστήματα» που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε κάθε τομέα και κάθε λε
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης που ο αρχηγός της καταφέρεται συγκεκριμένα – και όχι αόριστα – κατά της διαπλοκής και των συντεχνιών, που κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε να αγγίξει, κλιμακώνοντας σταδιακά την αντιπαράθεσή του μαζί τους
Να κάνουμε και μια πρόβλεωη γι αυτά που θα ακολουθήσουν τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες: Όσο οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δεν θα τους βγαίνουν, τόσο και πιό ξεδιάντροπα θα επιτίθενται, αβαντάροντας ευκαιριακά κομματίδια. Στο χέρι μας όμως είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Θα κάνουμε τη χάρη στη διαπλοκή ή θα την εξοβελίσουμε από την πολιτική ζωή;
Παν Παπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου