Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, το δίλημμα «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές» που αναφέρατε την προηγούμενη εβδομάδα ελήφθη ως «εκβιαστικό» από ορισμένους. Έχετε ανάγκη τον εκβιασμό για να γίνετε πρωθυπουργός
Απάντηση: Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές. «Αναπόφευκτες» σημαίνει ότι θα γίνουν από ανάγκη, επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς. Όχι επειδή θα το θέλω εγώ…
Ο πρώτος που δεν θέλω ακυβερνησία είμαι εγώ. Πως μπορεί να «εκβιάζω» με κάτι που πρώτος εγώ δεν θέλω;
Αντίθετα, εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε στις εκλογές να κυβερνήσει μαζί με αυτούς που… έχασαν. Να μην κάνει αυτά που υποσχέθηκε, ή να κάνει διαφορετικά απ’ αυτά που υποσχέθηκε, επειδή εξαρτάται από τη στήριξη εκείνων που έχασαν τις εκλογές!
Τί όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο; Ξέρουμε;
Τι όρους θα θέσει, ας πούμε, ο κ. Βενιζέλος σε μας, προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξέρουμε;
Μήπως ξέρουμε τι όρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, για να μας στηρίξει;
Κι αν για παράδειγμα, στην αρχή ξεκινούσαμε μαζί και στη συνέχει το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τη στήριξή του, τι θα γινόταν;
Αυτά δεν είναι απλώς «ακυβερνησία».
Είναι
παρατεταμένη ακυβερνησία.
Κι αυτά ακριβώς θέλω να αποφύγω…
Δεν εκβιάζω εγώ! Το ακριβώς αντίθετο:
Εγώ προσπαθώ
να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό.
Ερώτηση: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί αυτό που υπάρχει στην Ευρώπη δεν είναι καλό για την Ελλάδα;
Απάντηση: Όταν το κράτος λειτουργεί, οι θεσμοί λειτουργούν και η οικονομία λειτουργεί, τότε μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αποδώσει.
Αλλά σήμερα η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν βαθιές και τολμηρές τομές. Να υπάρξει και να λειτουργήσει το κράτος. Να πάρει μπροστά η οικονομία, γιατί σήμερα έχει παραλύσει. Να υπάρξουν νέοι θεσμοί, γιατί οι υπάρχοντες έχουν καταρρεύσει…
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή εντολή και ισχυρή πολιτική βούληση.
Διεθνώς – και στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, όπου έγιναν μεγάλες τομές, μεγάλες ανατροπές σε συνθήκες δημοκρατίας έγιναν πάντα από ισχυρές κυβερνήσεις που είχαν ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Όχι από εύθραυστες συνεργασίες κομμάτων…
Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ στις ΗΠΑ είχε πολύ μεγάλη πλειοψηφία όταν επέβαλε το Νιού Ντήλ. Το ίδιο και το Κάρολος Ντεγκώλ στη Γαλλία, όταν θεμελίωσε την 5η Γαλλική δημοκρατία. Το ίδιο και η Θάτσερ στη Βρετανία, όταν άλλαξε σελίδα για τη χώρα της.
Το ίδιο και ο Μιτεράν όταν έκανε τη «μεγάλη αλλαγή» στη Γαλλία…
Και στην Ελλάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος με μεγάλη πλειοψηφία έκανε τις μεγάλες αλλαγές και στην πρώτη και στη δεύτερη και στην τρίτη φάση της Πρωθυπουργίας του. Το ίδιο και ο Αλέξανδρος Παπάγος. Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974.
Μεγάλες ανατροπές έγιναν πάντα από ισχυρές κυβερνήσεις με ισχυρές πλειοψηφίες.
Μπορεί να γίνει αυτό εδώ, σήμερα, από εύθραυστες κυβερνήσεις, όπου το ένα κόμμα θα εκβιάζει το άλλο σε κάθε βήμα;
Ερώτηση: Είπατε ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια υπερχρεωμένη χώρα. Τι σημαίνει αυτό;
Απάντηση: Έχουμε τεράστιο πλούτο, υπαρκτό και δυνητικό: Έχουμε ορυκτό πλούτο. Έχουμε, όπως φαίνεται, μεγάλη ενεργειακά αποθέματα. Έχουμε τεράστια δημόσια περιουσία. Έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε πολλούς κλάδους, για παραγωγή προϊόντων που θα μπορούσαν να σαρώσουν τις διεθνείς αγορές. Κι έχουμε το ταλέντο, το αληθινό «δαιμόνιο», των Ελλήνων. Που μόνο στο εξωτερικό το αναδεικνύουν. Στην πατρίδα τους πνίγεται…
Όλα αυτά έχουν ένα κοινό στοιχείο. Είναι όλα αναξιοποίητα!
Ένα μικρό μόνο μέρος απ’ όλο αυτόν τον πλούτο να αξιοποιούσαμε, θα βγαίναμε από τα τωρινά προβλήματα και θα γινόμασταν αληθινός «Ολυμπιονίκης» της Ανάπτυξης! Διεθνώς…
Μέτρο αποτυχίας του μεταπολιτευτικού συστήματος ήταν αυτό ακριβώς: ότι μια τόσο πλούσια χώρα την οδήγησε σε χρεοκοπία.
Είμαι αισιόδοξος και μιλάω για Ελπίδα ακριβώς γι’ αυτό: Γιατί ξέρω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Και θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση απ’ αυτήν που ήταν πριν την κρίση.
Μιλάω για «Νέα Μεταπολίτευση» ακριβώς γι’ αυτό: Γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τις αναπηρίες του παρελθόντος για να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.
Ερώτηση: Είπατε ότι η Ελλάδα έχει τώρα ανάγκη την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη έχει τώρα ανάγκη την Ελλάδα. Τι εννοείτε;
Απάντηση: Η Κύπρος πρώτα μπήκε στην Ευρώπη κι ύστερα ανακήρυξε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ΑΟΖ και αποκάλυψε τα ενεργειακά αποθέματα στον υποθαλάσσιο χώρο της. Το κατάφερε επειδή τη μικρή Κύπρο την προστάτευε πλέον η Ευρωπαϊκή «ομπρέλα»…
Η Ελλάδα έχει επίσης ανάγκη την Ευρωπαϊκή ομπρέλα για να αποκαλύψει το δικό της υποθαλάσσιο πλούτο, που όπως φαίνεται είναι πολύ σημαντικός.
Αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται ενέργεια και οι πιο σημαντικοί ευρωπαϊκοί ενεργειακοί πόροι βρίσκονται στην Κύπρο και, όπως φαίνεται, και στην Ελλάδα.
Είναι δυνατόν τώρα που τόσο χρειαζόμαστε την Ευρώπη για να αποκαλύψουμε τον πλούτο μας και τώρα που και η Ευρώπη μας χρειάζεται, εμείς να βρισκόμασταν εκτός Ευρώπης;
Το ότι ματαιώσαμε την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη, είναι πολύ πιο πολυσήμαντο απ’ ό,τι νομίζουν κάποιοι.
Και δεν είναι «παιγνίδι εκβιασμών». Είναι ένα
κρίσιμο γεωπολιτικό στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε…
Ερώτηση: Μιλάτε για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Πως θα το περιγράφατε με δύο λόγια;
Απάντηση: Η Ελλάδα έχει Ναυτιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έχει ναυπηγεία. Έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές, θάλασσα και κλίμα, αλλά… κυνηγάει τους τουρίστες! Έχει ορυκτό πλούτο, αλλά δεν έχει ορυχεία. Έχει ενεργειακούς πόρους, αλλά δεν τους εκμεταλλεύεται. Κι ακόμα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ! Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε πολλούς κλάδους, αλλά εξάγει ελάχιστα. Και εισάγει τα πάντα. Έχει εξαιρετικά ταλαντούχο πληθυσμό που διαπρέπει παντού στον κόσμο, εκτός από την ίδια τη χώρα του.
Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Να απενοχοποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Να ανακαλύψουμε την εξωστρέφεια. Να νικήσουμε τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας. Να χτυπήσουμε τις συντεχνίες και τη διαπλοκή που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον και παραλύουν το κράτος. Να δώσουμε εμπιστοσύνη στους απλούς πολίτες και στους επιχειρηματίες. Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του Έλληνα.
Αν τα κάνουμε αυτά, τότε θα μιλάμε για άλλο αναπτυξιακό μοντέλο. Αλλά και για άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Αυτά τα δύο είναι πια αξεχώριστα. Γι’ αυτό μιλάω για Νέα Μεταπολίτευση. Και γι’ αυτό τονίζω ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα…
Ερώτηση: Ανανέωση θα κάνετε στα ψηφοδέλτιά σας, όπως είναι το επιτακτικό αίτημα του κόσμου;
Απάντηση: Κάνουμε μεγάλη ανανέωση στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αλλά την πραγματική ανανέωση θα την κάνει ο λαός με την ψήφο του.
Εμείς θα του προσφέρουμε πολλαπλές επιλογές. Αλλά το δικαίωμα της ανανέωσης είναι δικό του.
Ερώτηση: Μ ε τόσα κόμματα δεξιά σας που κατατάσσετε τη ΝΔ και τον εαυτό σας;
Απάντηση:
Κόμμα της Αλήθειας. Το τονίζω αυτό, γιατί ο λαός πίστεψε στα λαϊκίστικα ψέματα του ΠΑΣΟΚ και το πλήρωσε. Τώρα του σερβίρουν κι άλλοι ανεύθυνο λαϊκισμό και χονδροειδή ψέματα.
-- Κόμμα που βάζει το
δημόσιο συμφέρον και το
εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Δεν κερδοσκοπεί στην κρίση. Δεν τζογάρει με την απελπισία των ανθρώπων. Προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
-- Κόμμα
της Μεσαίας τάξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της δημοκρατίας και πλήρωσε βαρύ τίμημα από την κρίση. Κι όμως κανείς άλλος δεν μιλάει γι’ αυτήν.
-- Κόμμα
της Ανάπτυξης. Χωρίς την οποία δεν θα βγούμε από την κρίση.
-- Τέλος
Κόμμα της Ελπίδας. Που τη χρειάζονται όλοι. Και που την προσφέρουμε μόνον εμείς.
Στην Ελλάδα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας έβαλε στην κρίση, η Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μικρότερα κόμματα - στα αριστερά και στα δεξιά - που προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση, χωρίς προτάσεις και χωρίς αίσθημα ευθύνης.
Όλοι οι άλλοι προσπαθούν να διασωθούν ή να υπάρξουν.
Εμείς προσπαθούμε να σηκώσουμε τη χώρα ξανά στα πόδια της.
Ερώτηση: Η τρόικα θέλει φόρο ιδιοκατοίκησης Εσείς θα βάλετε στους έλληνες ως πρωθυπουργός ενοίκιο για το σπίτι τους;
Απάντηση: Επί δύο χρόνια μπαίνουνε φόροι στα ακίνητα, δεν εισπράττονται κι ύστερα μπαίνουν κι άλλοι φόροι χωρίς να καταργηθούν οι παλαιοί. Αυτό θα σταματήσει.
Για την ακίνητη περιουσία θα υπάρξει ένας φόρος, όπως το ΕΤΑΚ, που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία, είχε αρχίσει να το εισπράττει κι ύστερα το κατάργησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κι ύστερα το αντικατέστησε με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) που δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα επανέφερε το ΕΤΑΚ, που κι αυτό δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα έφερε το «χαράτσι», που είναι μόνο προσωρινό. Και τώρα ακούμε για φόρο «ιδιοκατοίκησης»…
Αυτό το χάος θα τελειώσει! Οδηγεί στη σταδιακή «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας. Από το 2013 θα επαναφέρουμε τροποποιημένο το ΕΤΑΚ, που θα είναι δίκαιο για όλους και αποδοτικό για το κράτος. Και θα καταργήσουμε όλα τα άλλα. Η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα. Θα φορολογεί λογικά την ακίνητη περιουσία, αποτρέποντας τη φοροδιαφυγή, αλλά χωρίς να διαλύει την ατομική ιδιοκτησία, όπως συμβαίνει σήμερα…
Ερώτηση: Ποια θα είναι τα μέτρα ανάσα στην οικονομία που βυθίζεται καθημερινά ;
Απάντηση: Η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, των ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν αναξιοποίητα.
Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, αμέσως μετά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ειδικά μέτρα που τα έχουμε επεξεργαστεί κι είναι απολύτως εφικτά.
Η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, που προβλέπεται ήδη από τη νέα δανειακή σύμβαση, να γίνει μέσα στο χρόνο.
Κι ύστερα χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από την επόμενη χρονιά, με πρώτο το 15% για φόρο «νομικών προσώπων».
Κι ακόμα φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, όπως συνέβη σε Βέλγιο και Ιταλία.
Και τέλος συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο.
Όλα αυτά μπορούν να βάλουν φρένο στην ύφεση. Που είναι το πιο σημαντικό, για να σταματήσει η ανεργία, η πτώση των μισθών και να αρχίσουμε να πιάνουμε τους στόχους μείωσης των ελλείμματα χωρίς «νέα μέτρα»…
Ερώτηση: Με τις τράπεζες τι πρέπει να γίνει;
Απάντηση: Πρώτα να ανακεφαλαιοποιηθούν, ώστε να λειτουργήσει ξανά το τραπεζικό σύστημα, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ούτε Ανάκαμψη άμεσα, ούτε Ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
Ύστερα να δοθεί πρόσθετη ρευστότητα από το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, με μεσοπρόθεσμο δανεισμό, όπως συμβαίνει με τις τράπεζες των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης. Γιατί χωρίς ρευστότητα δεν πρόκειται να ξεκινήσει η Ανάκαμψη.
Ύστερα ανακούφιση των δανειοληπτών. Ειδικά εκείνων που πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν ξαφνικά, είτε χωρίς δουλειά είτε με πολύ μικρότερο εισόδημα. Γι’ αυτούς η πρώτη στοιχειώδης ανακούφιση είναι να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Αυτή η ρύθμιση δεν είναι απλή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα. Και δεν θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. Στόχος μας είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών να είναι ουσιαστική, να μην υπάρξουν παρενέργειες και να γίνει αποδεκτή από όλους. Αυτό μπορεί να γίνει…
Ερώτηση: Αν ένας πολιτικός πιαστεί με το κλεμμένο «μέλι στα δάκτυλα» θα πρέπει να μπει φυλακή;
Απάντηση: Άμεση δίωξη, αυστηρή τιμωρία - δηλαδή φυλάκιση για κακούργημα - και δήμευση περιουσίας αντίστοιχη με το ποσό που καταχράστηκε από το Δημόσιο ταμείο. Για όλους το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι ιερό. Για τους εκλεγμένους πολιτικούς, δύο φορές πιο ιερό. Και δυο φορές πιο αυστηρή η τιμωρία, αν βάλουν «το χέρι στο μέλι»…
Γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε στην εξέταση του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Και τις υποθέσεις θα τις κρίνουν δικαστές. Όχι συνάδελφοί μας, βουλευτές.
Ερώτηση: Σήμερα συνελήφθη πρώην υπουργός και πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσοχατζόπουλος. Πως το σχολιάζετε;
Απάντηση: Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία θα κάνει τη δουλειά της και θα τα βρει όλα…
Ερώτηση: Το σκάνδαλο της Siemens έκλεισε και με την συναίνεση της ΝΔ στη βουλή με αποζημιώσεις και χωρίς να τιμωρηθεί κανένας από αυτούς που φάγανε εκ. ευρώ. Ο κ. Μαντέλης, θυμίζω, είναι ακόμα έξω. Πως θα πείσετε ότι θα κάνετε κάθαρση;
Απάντηση: Η συμφωνία αυτή ξεμπλόκαρε έργα – όπως οι σταθμοί του μετρό - που ήταν έτοιμα και δεν προχωρούσαν ή δεν παραδίδονταν στο κοινό, γιατί η εταιρία που είχε αναλάβει τον εφοδιασμό με ηλεκτρονικό εξοπλισμό βρισκόταν σε διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο.
Ακόμα η συμφωνία αυτή εξασφάλισε αποζημιώσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και επενδύσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων, τη στιγμή που η χώρα τις έχει απόλυτα ανάγκη.
Αλλά μη κάνετε λάθος: Η διερεύνηση θα ολοκληρωθεί. Κι όχι μόνο ποινική. Ακόμα και για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί, υπάρχει και ο ηθικός στιγματισμός.
Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να αλλάξει το νομικό και δικονομικό πλαίσιο για την ευθύνη υπουργών, ώστε να μην γίνεται τόσο δύσκολος ο κολασμός τέτοιων αδικημάτων και να μην είναι τόσο εύκολη η «παραγραφή» τους στο μέλλον.
Ερώτηση: Ως ποτέ η Ελλάδα θα είναι η αποθήκη τη Ευρώπης όσο αφορά τους μετανάστες ; Θα προσπαθήσετε να αλλάξετε την συνθήκη του Δουβλίνου που μας υποχρεώνει να τους κρατάμε εντός της χώρας μας ;
Απάντηση: Πέντε πράγματα περιλαμβάνει η στρατηγική μας για τη λαθρομετανάστευση:
-- Κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που προσελκύει λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Αυτό το έχουμε αποφασίσει και θεωρήστε το δεδομένο. Είναι από τα πρώτα που θα κάνουμε.
-- Καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας που είναι εφικτή, αν υπάρξει η πολιτική βούληση. Εμείς την έχουμε.
-- Σταδιακή «ανακατάληψη» των πόλεων και των γειτονιών μας από τους λαθρομετανάστες.
-- Μεταφορά των λαθρομεταναστών σε περιοχές φιλοξενίες-φύλαξης έξω από τις πόλεις μέχρι την απέλασή τους.
-- Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, για να τους αποδεχθούν ορισμένες χώρες προέλευσης που σήμερα δεν τους δέχονται.
Αυτά όλα γίνονται και θα τα κάνουμε. Μέχρι τώρα η Πολιτεία τους ανεχόταν, ή τους «χρησιμοποιούσε» κι όλας για μικροκομματικά παιγνίδια, όπως έγινε πρόσφατα με τα γεγονότα της «Υπατείας».
Μέχρι τώρα όποιος τολμούσε να μιλήσει για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών θεωρούνταν «ακραίος».
Τώρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο, για να μην κινηθεί ολόκληρη η κοινωνία στα άκρα…
Ερώτηση: Η φύση απεχθάνεται τα κενά Εκεί λοιπόν που υπάρχει κενό αστυνόμευσης βλέπουμε ότι το κράτος έχει αντικατασταθεί από ομάδες συγκριμένου κόμματος που προστατεύει τους πολίτες για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Τι θα κάνετε για να έχουν την αυτονόητη δημόσια ασφάλεια οι φορολογούμενοι πολίτες;
Απάντηση: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας όχι μόνο από τους λαθρομετανάστες αλλά
κι από τα στέκια συμμοριών, εντός κι εκτός Πανεπιστημιακών χώρων.
Μηδενική ανοχή στο έγκλημα, μικρό και μεγάλο. Θα προχωρήσουμε σε όλων των ειδών τις αλλαγές που απαιτούνται. Επιχειρησιακές αλλαγές στη δίωξη και δικονομικές αλλαγές στην απονομή δικαιοσύνης, ώστε να βγουν οι κουκούλες, να καθαρίσουν τα «άσυλα», όσοι αδικοπραγούν να συλλαμβάνονται, να καταδικάζονται και να εκτείνουν την ποινή τους. Τέρμα η ατιμωρησία. Τέρμα η ασυδοσία των εγκληματικών ομάδων.
Να φύγει ο φόβος από τις καρδιές των ανθρώπων.
Και να επιστρέψει ο νόμος σε όλη τη χώρα. Στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Λαός φοβισμένος δεν είναι ελεύθερος.
Και Πολιτεία χωρίς νόμο δεν είναι δημοκρατία.
Ερώτηση: Τι μήνυμα στέλνετε στους Έλληνες:
Απάντηση: ότι μετά τη δοκιμασία που όλοι περνάμε, θα έλθει η Ανάσταση.
Ότι η Ελλάδα θα ξανά-σταθεί στα πόδια της. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει…
Και θα γίνει καλύτερη από πριν!
Και οι Έλληνες θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου