powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Ασφάλιστρο κινδύνου για την περιουσία"...

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιεί αυτό το (ΑΤΥΧΕΣ) παράδειγμα ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος.

Όταν μας τονίζει ότι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων αξίζει περίπου ΕΝΑ τρισεκατομμύριο Ευρώ και μάλιστα υπολογίζει να εισπράξει περί τα 100 Δισ. Ευρώ για "ασφάλιστρο κινδύνου" με φορολογία 10% που θα έπρεπε να ΕΙΧΕ ήδη εισπραχθεί θεωρώντας μάλιστα ότι "υπάρχει και πολύ μεγάλο προϊόν παραοικονομίας και φοροδιαφυγής" κάνει δύο λογικές υπερβάσεις.Α) Ξεχνά ότι με βάση το ισχύον σύνταγμα εγγυητής της ασφάλειας της περιουσίας των Ελλήνων είναι το ΚΡΑΤΟΣ. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει , για αυτόν τον λόγο πάμε στον στρατό , για αυτόν τον λόγο καταβάλλονται οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες και τα λοιπά έξοδα που χρειάζονται για να λειτουργεί το ΚΡΑΤΟΣ.
Β) Δεν υπολογίζει ότι ακόμα και έτσι ακριβώς να είναι το θέμα (η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή να έχει επενδύσει τα χρήματα στα ακίνητα) τα ποσά αυτά ΕΜΕΙΝΑΝ στην ΧΩΡΑ. Δημιούργησαν θέσεις εργασίας , τζίρο σε χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον κύκλο της οικοδομής και γενικά η παραοικονομία (σε κάποιο μέρος της) έφερε και φόρους αφού έκανε "ΤΖΙΡΟ" στην αγορά.

Αντιθέτως η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή που ΕΦΥΓΕ σε μετρητά από την χώρα για τις τράπεζες της Ελβετίας ούτε θα φορολογηθεί(όπως φορολογείται ΑΓΡΙΩΣ το ακίνητο) ούτε συνέβαλε στην δημιουργία ΤΖΙΡΟΥ στην χώρα.

Τελειώνοντας αυτή μου την αναφορά στην ομιλία του κ. Βενιζέλου δεν μπορώ να μήν τονίσω ότι οι νονοί της νύχτας που πουλάνε προστασία για "Ασφάλιστρο Κινδύνου" μιλάνε...

Πώς να μήν έρθουν αυτόματα οι συνειρμοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου