powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΤΟ ΑΓΗΜΑ

Σε κλίμα τριημέρου πένθους ευρισκόμενη ολόκληρη  η Ροδόπη αποχαιρέτησε χθες 08-11-2012 στις 15:00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου στην Κομοτηνή τον επί 38 έτη Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρό Δαμασκηνό.

Μετά από μεγάλες ταλαιπωρίες με την υγεία του ο 93χρονος Ιεράρχης εξέπνευσε την πέμπτην πρωινήν της 06-11-2012 στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Με  καταγωγή από Μεσσηνία αλλά με ατελείωτο πάθος για την Θράκη και την Ροδόπη, αγωνίστηκε ως δεσπότης χτίζοντας εκκλησιές και φιλανθρωπικά ιδρύματα  και στηρίζοντας και υποστηρίζοντας ότι προήγαγε τον τόπο και την πατρίδα λέγοντας πάντα ευθαρσώς τη γνώμη του προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ενδεχόμενο κόστος εάν κάποιους ενοχλούσαν αυτά που έλεγε.
Μόνιμη φράση στις συζητήσεις του και σε κάθε μήνυμά του ήταν, τη Ροδόπη μας, τη Θράκη μας, την Πατρίδα μας, σαν τα μάτια σας. Εμείς να ευχηθούμε καλό παράδεισο και να είναι ελαφρύ και άγιο το χώμα της Ροδόπης που τον σκέπασε, το χώμα αυτό που επί σχεδόν 4 δεκαετίες υπηρέτησε πιστά ως Μητροπολίτης.
 Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμο και άλλους 7 μητροπολίτες. Με την παρουσία τους τίμησαν τον αποδημήσαντα ιεράρχη και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου Α, μέλη της Ιεράς Συνόδου, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών και δογμάτων  και φυσικά όλοι οι ιερείς του νομού Ροδόπης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο υπουργός εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γιώργος Πετρίδης και όλες οι αρχές του τόπου. Τον αποδημήσαντα ιεράρχη τίμησε σύσσωμη η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο διοικητή Δ` Σ Σ κ. Αθανάσιο Τσέλιο, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής  διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ ταξίαρχο κ. Θεόδωρο Ξανθόπουλο, τον διοικητή της 29 ΜΠ ΤΑΞΥΠ ταξίαρχο κ. Στυλιανό Καβούρ, τον διοικητή της Β` ΜΣΕΠ αντισμήναρχο Καρταλάκη Βασίλειο,  τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Σύρο και δεκάδες άλλους αξιωματικούς και οπλίτες.
Τιμές απέδωσε η στρατιωτική μουσική της ΧΧΙ ΤΘΤ με άγημα που απαρτίζονταν από μικτό λόχο στρατού ξηράς και αεροπορίας καθώς και διμοιρία αποχαιρετιστηρίων βολών.
περιοδικό ΜΟΧΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου