powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δεν επισκέφτηκε την Καβάλα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί


Δεν επισκέφτηκε την Καβάλα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί – Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας: «Είμαστε νικητές»
Δεν εμφανίστηκε, τελικά, στην Καβάλα ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Μπαχτσελί, το κόμμα του οποίου θεωρείται το πολιτικό σκέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», η οποία ευθύνεται για σωρεία επιθέσεων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο (με αποκορύφωμα τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού το 1995), επρόκειτο να επισκεφτεί σήμερα το πρωί το Ιμαρέτ, το άγαλμα και την οικία του Μεχμέτ Αλή, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Βόρεια Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Από τις 8 το πρωί, μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας είχανε παραταχθεί γύρω από το
άγαλμα του Μεχμέτ Αλή για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξή του, καθώς σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση ο Μπαχτσελί θα επισκεπτόταν την Καβάλα εκείνη την ώρα.
Η ώρα περνούσε και κανένα ίχνος του Μπαχτσελί δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Θεωρώντας ότι ο ακροδεξιός Τούρκος πολιτικός θα επιχειρούσε μυστική επίσκεψη-αστραπή στο Ιμαρέτ, τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο, ενώ άλλα μέλη τους είχανε παραταχθεί στους δρόμους που οδηγούσαν στην συνοικία της Παναγίας προκειμένου να ειδοποιήσουν τους συνδιαδηλωτές τους σε ενδεχόμενη άφιξη του Μπαχτσελί.
Τελικά, μετά από 3 ώρες αναμονής, έγινε γνωστό ότι o Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν θα εμφανίζοταν στην Καβάλα, αλλά θα μετέβαινε κατευθείαν στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να επισκεπτεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως μια σημαντική νίκη από τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, καθώς όπως δήλωσαν και οι επικεφαλής τους, ο αντικειμενικός τους σκοπός είχε επιτευχθεί. Παράλληλα, όμως, τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης αναφέρθηκαν και στην ελληνική σημαία που ανάρτησαν στο κάστρο της καβάλας, καθώς και στα σχόλια που γράφτηκαν στο facebook ότι η σημαία αυτή θα πρέπει να υποσταλεί άμεσα.
Λίγο πριν αποσυρθούν από το Ιμαρέτ, τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Επίσκεψη Μπαχτσελί
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας κατά του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου