powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: «Ποιος θα χρεωθεί (;) το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων»

Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μην ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του χθες στο Ναύπλιο. Ο πρωθυπουργός σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα υποστήριξε ότι δεν εγκλωβίζεται σε διλήμματα εκλογών και ποιος θα τις προκαλέσει, αλλά σημασία έχει «ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όποιος τις μπλοκάρει θα το μετανιώσει, όπως θα το μετανιώσει όποιος έσπευσε να υπερασπιστεί την ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στον τόπο, ούτε με τους βολεμένους που θέλουν να κρατήσουν τα προνόμιά τους.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» για όσα συνέβαιναν στην ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε ότι ο
φάκελος «δημόσια τηλεόραση» θα ελεγχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διαφθοράς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών του εταίρων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τη στάση που κράτησαν στο θέμα της ΕΡΤ.

«Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας με νόημα ότι το να περικοπούν 2.000 θέσεις στο Δημόσιο μέχρι τέλους Ιουνίου «όλοι μαζί το υπογράψαμε».

«Αν κάναμε πίσω, τι θα πούμε; Οτι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε αλλά θυσιάζουμε κάποιους άλλους;» είπε και ζήτησε τη στήριξη του λαού για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις· και για να την έχει «πρέπει να πέσουν τα κάστρα των βολεμένων».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υποστηρίζει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά την ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει ξεπεράσει το 1.000.000 κάποιες απολύσεις πρέπει να γίνουν.
Και εκεί ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τα καρφιά του τόσο κατά των κυβερνητικών εταίρων του όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η ΕΡΤ ξεχώριζε, ήταν απαξιωμένη. Και όσοι μετέχουν στην τρικομματική το έλεγαν. Και ο κ. Τσίπρας το έλεγε. Εργαλείο προπαγάνδας την έλεγε και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της παντελώς απαξιωμένης».

Παραδέχτηκε ότι μέσα στην ΕΡΤ υπήρχαν και αξιόλογοι άνθρωποι, αλλά τους έχανες γιατί κυριαρχούσαν τα κυκλώματα, που απομυζούσαν τα πάντα, και επισήμανε ότι καταργείται η ΕΡΤ και δημιουργείται μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση, που μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί μέσα σε μία εβδομάδα με την ψήφιση του νέου νόμου στη Βουλή.

Τέλος, ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι δεν μπορούμε να ζούμε συνέχεια με δανεικά και δεν μπορεί να ζούμε συνέχεια με Μνημόνια, ενώ ανέλυσε τις προτεραιότητες της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου