powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο «τσάρος» φρόντισε το σόι του

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έσβησε από την αρχική λίστα τα ονόματα συγγενών του με λογαριασμούς στο εξωτερικό

Αυτό που όλοι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους επαληθεύτηκε με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Από την αντιπαραβολή των στοιχείων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι από την πρώτη λίστα υποκρύφθηκαν τρία με τέσσερα ονόματα, τα οποία σύμφωνα με όλες τις πηγές είναι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές από την
αντιπαραβολή των στοιχείων προέκυψε ότι από την πρώτη λίστα απαλείφθηκαν τρία έως πέντε ονόματα. Τα   πρόσωπα αυτά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αναφέρονται σε δυο λογαριασμούς, ο πρώτος εκ των οποίων παρουσιάζει κατάθεση 1.022.000 δολαρίων.
 Ο δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορεί να εξακριβωθεί το ποσό που περιέχει. 

Από την Πέμπτη το απόγευμα, το ΠΑΣΟΚ μέσω της απαντητικής του ανακοίνωσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο φωτογράφισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά επί της ουσίας του έριξε όλες τις ευθύνες και για την καθυστέρηση, αλλά και για την αλλοίωση.
Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε χθες ότι υπάρχει ο ίδιος και η οικογένεια του στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ότι πιθανόν να αναφέρονται στα ξαδέλφια του, δηλαδή τα παιδιά του αείμνηστου Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. 

Στα νέα αρχεία περιέχονται τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα, καθώς και ένα ακόμη το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis
Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι η όποια αλλοίωση έγινε εντός της ελληνικής επικράτειας –προφανώς από ελληνικά χέρια– αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τις γαλλικές αρχές ότι το δεύτερο αρχείο που εστάλη πρόσφατα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί πριν από δυο χρόνια. 
Μάλιστα κατά την παραλαβή της λίστας υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου οικονομικών τοποθέτησε το δίσκο σε laptop και έδειξε τα αρχεία στην ελληνική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί εκεί για να την παραλάβει.

Στον Άρειο Πάγο

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, τα ονόματα υπήρχαν σε τρία επιμέρους έγγραφα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες παραπέμπει το φάκελο με την λίστα στη Βουλή, ώστε να γίνει συσχετισμός με τα ονόματα τα οποία υπάρχουν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ.
 Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα ονόματα ο κ. Τέντες είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να αναφερθούμε καθώς το θέμα είναι λεπτό και χρίζει πολιτικού χειρισμού».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας, και δεν την πρωτοκόλλησε.
 «Το αρχικό cd που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» 
είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης συνεχίζουν την έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην ειδικούς γραμματείς ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη, οι οποίοι είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την λίστα Λαγκάρντ. 
πηγή εφημ. Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου