powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Απειλούν τον Αναστάσιο στην Αλβανία



«Έφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία".
 Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από
αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας».

 Με τις φράσεις αυτές η ακραία αλβανική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανίας να του αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση η οποία του είχε επιδοθεί πριν από τρία χρόνια από το Αλβανικό κράτος για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην αλβανική κοινωνία.

Η επιστολή φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των ενεργειών των ακραίων στοιχείων της Αλβανίας που το τελευταίο διάστημα προκαλούν φόβο μεταξύ των ορθοδόξων καθώς φαίνεται ότι έχουν διατυπωθεί ακόμη και απειλές κατά της ζωής του κ. Αναστασίου.
 Γι αυτό και 42 , Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί που υπηρετούν στην Εκκλησία της Αλβανίας με κοινό κείμενο τους έσπευσαν να στηρίξουν τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου