powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

΄Ερχεται διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ -εκμεταλλευόμενος τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης- να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μια-δυο μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η ηγεσία του κόμματος πιθανώς στο άμεσο μέλλον να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις απειλές... εκ των έσω. Οι διεργασίες για τη μετατροπή των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα ξεκίνησαν και όπως ψιθυρίζεται, ένας παλιός γνώριμος "περιμένει στη γωνία". Συγκεκριμένα...

...ο κύριος αυτός, όντας ενημερωμένος για τη δυσαρέσκεια των πιο
σκληροπυρηνικών αντιευρωπαϊστών για την... mainstream στρατηγική του Τσίπρα, επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, παίρνοντας μαζί του στελέχη πρώτης γραμμής που διαφωνούν ανοιχτά με την "πασοκοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαφωνίες στελεχών που αποτελούν εδώ και χρόνια τη "ραχοκοκκαλιά" του κόμματος από την εποχή του Συνασπισμού είναι έντονες και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για επικείμενη διάσπαση. Βασικό σημείο τριβής αποτελεί η επιλογή της νυν ηγεσίας να ακολουθήσει φιλοευρωπαϊκή πολιτική με αποκορύφωμα την πρόσφατη δήλωση του Τσίπρα ότι "η Ελλάδα θα καταστραφεί εκτός ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου