powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάζοντας μία ΜΕGΑλη Δημοσκόπηση

550_334_109503Είναι γνωστό της πάσι ότι το «Μεγάλο Κανάλι» λειτουργεί αμφίδρομα στην μέτρηση της κοινής γνώμης, από τη μία την «κατασκευάζει» και έπειτα την καταγράφει με τρόπο ώστε να την «κατασκευάσει» ακόμα πιο στέρεα στο μέλλον.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν το κανάλι αυτό στα 20 χρόνια της «δημοσιογραφικής» του παρουσίας πέτυχε τους επιχειρηματικούς – οικονομικούς στόχους του, αλλά κατάφερε να ανεβοκατεβάζει πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές, να ελέγχει την οικονομική ζωή του τόπου, να ελέγχει τη διανομή του δημοσίου χρήματος και φυσικά τα δημόσια έργα, τα οποία όλως τυχαία τα έχει πάρει εργολαβία ένας εκ των ιδιοκτητών του.
Η επιρροή του μεgάλου καναλιού είναι τέτοια που δίνει γραμμή και στα υπόλοιπα μέσα της χώρας, στον ημερήσιο τύπο ακόμα και στα ηλεκτρονικά μέσα. Κύρια μέσα της επιβολής του είναι φυσικά τα δελτία «ειδήσεων», οι εκπομπές «πολιτικής ανάλυσης» και φυσικά οι «δημοσκοπήσεις».
Εχθές είχαμε τη τύχη να «ενημερωθούμε» για τις τάσεις της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα. Ναι της κοινής γνώμης, που «ενημερώνεται» κυρίως από το ίδιο αφού έχει φροντίσει το κυβερνητικό καθεστώς:
  • Να μην εκπέμπει η κρατική τηλεόραση (η οποία αντί να αναδιοργανωθεί οδηγείται στη διάλυση, ίσως γιατί δεν έχει νόημα να πληρώνουμε και το mega και την ΕΡΤ).
  • Να έχει κλείσει το ALTER λόγω χρεών (όλα τα κανάλια χρωστάνε αλλά μόνο το alter έκλεισε, ίσως γιατί εκεί είχε κάτι ενοχλητικές φωνές).
  • Να έχουν «ανάλατα» δελτία ειδήσεων οι Antenna, Alpha  και  Star και ανύπαρκτες πολιτικές εκπομπές, ίσως γιατί έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι εκπομπές μαγειρικής ή τα Τούρκικα σήριαλ.
  • Να κλείνουν οι εφημερίδες η μία μετά την άλλη και οι δημοσιογράφοι να είναι δέσμιοι των αφεντικών τους για την επιβίωση τους.
Τι είδαμε λοιπόν στη «δημοσκόπηση»:
  • Ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αποδοχή από το 67% των πολιτών, τη στιγμή που δεσμεύεται να ακολουθήσει μια πολιτική που το 79,3% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε, το 51,4% εκτιμά ότι ήταν λάθος από την αρχή, το 88,8% δήλωσε ότι μειώθηκαν τα έσοδά του και το 80,7% εκτιμά ότι το 2012 η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει. Αλλά παρόλα αυτά το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» (σύμφωνα με την ερμηνεία τους, να συνεχιστεί δηλαδή η πολιτική του μνημονίου).
  • Ότι το 56,2% των πολιτών δεν θέλει πρόωρες εκλογές (ίσως γιατί είναι ευχαριστημένο με τα όσα γίνονται ως σήμερα).
  • Ότι κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία, οπότε «λογικά» το 56% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας.
  • Ότι η ΝΔ είναι στο 21,5%, τιμωρούμενη μάλλον από τη κοινή γνώμη ως συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Λες και αυτή μας οδήγησε στο ΔΝΤ, λες και δεν ζήταγε συναίνεση για την οικονομία από τις αρχές του 2008, λες και αυτή κυβέρνησε όταν  το δημόσιο χρέος έφυγε από το 20% του ΑΕΠ στο 110% του ΑΕΠ.
  • Ότι η ΝΔ έχει μια μικρή πτώση των ποσοστών της, μάλλον γιατί συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά το ότι η πλειοψηφία «βλέπει» θετικά την κυβέρνηση αυτή!
  • Ότι η Δημοκρατική Αριστερά εκτοξεύεται στο 6,5%. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το επόμενο στήριγμα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου θα είναι ο κ. Κουβέλης ο οποίος (ενώ αθροίζεται στην Αριστερά) καλείται να παίξει επιτυχημένα το ρόλο του «σφουγγαριού» στη φυγή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και να αποτελέσει στήριγμα στην επόμενη κυβέρνηση «συνεργασίας»
  • Ότι τα κόμματα της αριστεράς έχουν ιστορικό υψηλό (26% μαζί με Δημ. Αρ.), αλλά με τέτοιο τρόπο μοιρασμένα που δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για το δρομολογηθέν πολιτικό σκηνικό.
  • Ότι οι «Οικολόγοι» (που μόνο οικολόγοι δεν είναι) αθόρυβα θα μπούνε στη Βουλή. Μη ξεχνάμε ότι είναι ένα κόμμα που θα στηρίξει την «απολιτίκ» κοινωνία, ότι είναι εις βάρος των Εθνικών μας συμβόλων και της Εθνικής ταυτότητας, ότι πιστεύει σε μια διεθνοποιημένη κοινωνία. Θα φροντίσει δηλαδή να θέτει θέματα προς αυτήν τη κατεύθυνση τα επόμενα χρόνια.
Πήραμε κατεύθυνση λοιπόν τι πρέπει να γίνει για το «καλό μας» στις επόμενες εκλογές.
  • Θα επιτρέψουν να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ με χαμηλά ποσοστά ώστε να μην έχει δύναμη να αλλάξει κατεύθυνση.
  • Θα μας έχει «επιβληθεί» εκ νέου η κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε ενισχυμένη από «λαϊκή εντολή» να συνεχίσει με πιο σκληρό τρόπο την αφαίμαξη και φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας και την φυγή των νέων παιδιών στο εξωτερικό.
  • Θα υπάρξουν «μικρά» κόμματα στη βουλή (ΛΑΟΣ, Δη.Συ., Δημ.Αρ, Οικολόγοι) που θα καλούνται εκ περιτροπής να στηρίζουν επιμέρους πολιτικές με κοινή κατεύθυνση της αποσάθρωση της Εθνικής μας ταυτότητας, της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ίδιας της ύπαρξης μας ως Έθνος στο μέλλον, στα πλαίσια μιας διεθνοποιημένης κοινωνίας όπου θα υπάρχουν τα κεφάλαια και οι αγορές και όχι οι άνθρωποι.

Το μεgάλο τους σχέδιο είναι σαφές και κατανοητό. Θα τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν;
Ο Γαλάζιος Αιρετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου